Zoeken
Susan Smit - Heksenmonument

Heksenmonument

Susan Smit

Pamflet ter ondersteuning van een Nationaal Heksenmonument
Bestel nu
Omschrijving

De afgelopen jaren is er een internationale beweging op gang gekomen om slachtoffers van de heksenjachten in ere te herstellen. Eeuwenlang zijn er tienduizenden mensen, voornamelijk vrouwen, veroordeeld, gemarteld en geëxecuteerd als gevolg van heksenwaan. Dit heeft zijn sporen nagelaten in vrouwen nu: hoe zij worden gezien en hoe zij zichzelf zien.

De waarheid over vreselijke gebeurtenissen onthouden en erover vertellen is een voorwaarde voor het rechtzetten van maatschappelijke misstanden. Omdat je alleen van een historisch drama kunt helen als je ernaar kijkt. In dit pamflet delen verschillende mensen een verhaal ter ondersteuning van een Nationaal Heksenmonument. Deze teksten maken de weg vrij voor eerherstel van al die slachtoffers en brengen bewustwording over de diepere redenen van de heksenvervolging, wat die tot aan het heden teweeg heeft gebracht en welke oude kennis we erdoor uit het oog zijn verloren.

Met bijdragen van Susan Smit, Bregje Hofstede, Manja Bedner, Manon Uphoff, Alma Mathijsen, Ellen Deckwitz, Lisette Kreischer, Annine van der Meer, Nienke Thurlings, Leo Igwe, Lunadea, Joke J. Hermsen, Arthur Japin, Beatrijs Smulders, Isa van der Wee, Heleen Verburg en Niña Weijers.

Edities & Details
Paperback: Heksenmonument - Susan Smit
ISBN: 9789048869244
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 31-05-2023
Prijs: € 12,50
Omvang: 96 pagina's

Bestel

Digitale download: Heksenmonument - Susan Smit
ISBN: 9789048869251
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 31-05-2023
Prijs: € 9,99
Omvang: 96 pagina's

Bestel

NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Reportages en verzamelde journalistiek THEMA: Literaire essays THEMA: Hekserij THEMA: Feminisme en feministische theorie
Boeken
Susan Smit - De wijsheid van de heks
Susan Smit

Hekserij is, net als alle andere natuurreligies op de wereld, niet-georganiseerd. Er zijn geen heilige boeken, gebouwen of profeten, er is geen strikte leer. Veel mensen noemen het daarom liever een s...

Blijf op de hoogte

Volg de sociale media van Susan Smit voor het laatste nieuws