Zoeken
Op 1 juni 2023 verschijnt het pamflet ‘Heksenmonument’
 Op 1 juni 2023 verschijnt het pamflet ‘Heksenmonument’ bij uitgeverij Lebowski.

Op 1 juni 2023 verschijnt het pamflet ‘Heksenmonument’

Gepubliceerd op 8 mei, 2023 om 10:16, aangepast op 8 mei, 2023 om 10:18

Wat begon als een lijst met vrouwen die Susan ooit hadden gezegd iets te willen betekenen voor heksenvervolging, is uitgegroeid tot de Stichting Nationaal Heksenmonument. De stichting ijvert voor eerherstel van onschuldige slachtoffers van heksenvervolgingen, niet alleen zij die veroordeeld en geëxecuteerd of verbannen werden, maar ook zij die door marteling, heksenproeven of uitputting tijdens hun proces bezweken. Eerste doel: het oprichten van een nationaal monument ter herdenking van de slachtoffers en ter bewustwording van deze pijnlijke periode in onze vaderlandse geschiedenis. Op 1 juni 2023 verschijnt het pamflet ‘Heksenmonument’ bij uitgeverij Lebowski. Alvast hier te bestellen. Op 3 juni 2023 om 12.00 is er een landelijke actie van witte bloemen leggen op plekken door heel Nederland.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Susan Smit (voorzitter), Bregje Hofstede (secretaris) en Manja Bedner (penningmeester). Daarachter gaat een groep schuil van mensen uit de feministische hoek, activistische hoek, mensrechtenorganisaties, dier- en natuurbescherming, de politiek, literatuur, kunsten en wetenschap, de spirituele gemeenschap en de moderne heksengemeenschap.

Check de site www.nationaalheksenmonument.nl of @nationaalheksenmonument op social media voor meer informatie over de actie of om te doneren.

Boeken
Susan Smit, Bregje Hofstede, Arthur Japin, Joke J. Hermsen, Beatrijs Smulders, Manon Uphoff e.a. - Heksenmonument
Susan Smit, Bregje Hofstede, Arthur Japin, Joke J. Hermsen, Beatrijs Smulders, Manon Uphoff e.a.

Pamflet ter ondersteuning van een Nationaal Heksenmonument

Blijf op de hoogte

Volg de sociale media van Susan Smit voor het laatste nieuws