Zoeken
Boektrailer - De eerste vrouw - Susan Smit
Deze week is De eerste vrouw van Susan Smit verschenen bij Lebowski. Speciaal voor deze prachtige historische roman lieten we een boektrailer maken.

Boektrailer - De eerste vrouw - Susan Smit

Gepubliceerd op 4 oktober, 2016 om 00:00, aangepast op 21 februari, 2022 om 11:04

De eerste vrouw is een meeslepend, op feiten gebaseerde roman over de stormachtige liefde tussen twee van de grootste filmsterren van de twintigste eeuw, Lou Tellegen en Geraldine Farrar.

Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Farrar en de Nederlander Lou Tellegen een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden.

In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film.

Blijf op de hoogte

Volg de sociale media van Susan Smit voor het laatste nieuws