Zoeken
Begin maart 2024 verschijnt 'Alles wat beweegt' van Susan Smit
Begin vorige eeuw beleeft een wereldberoemde danseres aan de Nederlandse kust de grootste omwenteling van haar leven

Begin maart 2024 verschijnt 'Alles wat beweegt' van Susan Smit

Gepubliceerd op 12 januari, 2024 om 09:00, aangepast op 15 januari, 2024 om 15:53

Susan Smit keert voor de Boekenweek 2024 terug naar het genre waarin ze bijna twintig jaar schrijft: de historische roman. Over het Nederlandse hoofdstuk van de wereldberoemde Amerikaanse danseres Isadora Ducan.

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Voor het eerst in de geschiedenis danst ze op blote voeten en in losse gewaden, geïnspireerd op de bewegingen van de natuur.

Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, verschuilt ze zich in 1906 enkele maanden in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hier in Nederland wil ze, hopelijk ongezien door de paparazzi, haar eerste kind krijgen. Als ongetrouwde vrouw zet ze alles op het spel.

Dat doet Isadora welbewust. Ze vindt dat een vrouw kinderen moet kunnen krijgen zoals zij dat wenst en ze kiest uit volle overtuiging voor de Britse toneelvernieuwer Edward Gordon Craig. Ze is vrij, maar raakt toch verstrikt in haar obsessie voor deze man.

Boeken
Susan Smit - Alles wat beweegt
Susan Smit

Begin vorige eeuw beleeft een wereldberoemde danseres aan de Nederlandse kust de grootste omwenteling van haar leven

Blijf op de hoogte

Volg de sociale media van Susan Smit voor het laatste nieuws